Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur in de provincie Overijssel op 52 eigen terreinen en in opdracht van derden. Tevens maken wij ons sterk voor een visueel, ecologisch en cultuurhistorisch aantrekkelijk landschap. Wij besteden hierbij nadrukkelijk aandacht aan de streekeigenheid van een gebied en de betrokkenheid van mensen. We werken aan maatschappelijk draagvlak voor landschapszorg en dragen bij aan de duurzame ontwikkeling van het landschap. In het bijzonder het kleinschalige, ‘gewone’ landschap in de eigen achtertuin van bewoners.
Landschap Overijssel zorgt samen met de overheden in Overijssel voor behoud en ontwikkeling van streekeigen landschap in de provincie. Door met boeren, particulieren en vrijwilligers landschapselemen-
ten (houtwallen, poelen en boomgaarden) te onderhouden en te herstellen, en door kennis te delen, raken mensen betrokken bij hun eigen landschap.
Het werk van Landschap Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van ruim 2000 vrijwilligers. Naast subsidies van provincie en rijk, zorgen bijna 11.000 beschermers, 57 vrienden (bedrijven) en de Nationale Postcode Loterij voor maatschappelijk en financieel draagvlak voor ons werk.
Zo zorgen we ervoor dat de typische kenmerken van streken als Salland, Twente, het Vechtdal en de Kop van Overijssel niet verloren gaan.