Social Sundhed er en social frivillig forening stiftet i 2013.
Foreningen er organiseret med en landsbestyrelse og hovedsæder i København, Aarhus, Odense, og Aalborg samt aktivitet i Hjørring, Thisted, Fredericia, Brøndby og Frederiksberg.
Ideen til Social Sundhed tog form under Danmarks største case competition for social innovation (FOSIA 2013) på Aarhus Universitet, hvor Rådet for Socialt Udsatte efterspurgte en konkret løsning på den ekstreme sociale ulighed i danskernes sundhed. Efterfølgende blev der stiftet en forening, som siden er vokset, så vi i dag er repræsenteret i flere byer.
Social Sundhed arbejder aktivt for at mindske den sociale ulighed i sundhed. Vi faciliterer et korps af frivillige brobyggere, der alle er studerende fra sundhedsfaglige uddannelser. De støtter og ledsager mennesker i sårbare og udsatte livspositioner i mødet med sundhedsvæsenet og støtter her og nu konkret en stor gruppe mennesker i vores samfund. Samtidig er disse borgere med til at give fremtidens sundhedsprofessionelle vigtige erfaringer fra det virkelige liv, som de på sigt bringer med sig ind i deres virke i sundhedsvæsenet.
Vi lægger stor vægt på at alle - både borgere og frivillig brobyggere - føler tryghed og tillid i relationen og den situation, de er i sammen. Der er mange årsager til, at mange mennesker i udsatte livspositioner oplever, at kommunikationen med og fastholdelse af kontakten til sundhedssystemet er svær. Undersøgelser peger på, at en medvirkende årsag blandt andet er, at sundhedsvæsenet faktisk ofte har svært ved at rumme og kommunikere med denne gruppe.
Vi søger aktivt at etablere samarbejder bredt med alle relevante aktører - dette blandt andet for at udbrede kendskabet til os blandt mennesker, der har brug for den støtte, vi tilbyder.