Ca si Muhammad Yunus (Premiul Nobel pentru Pace în 2006) si noi "susţinem cu tărie ideea că firmele ar trebui să îndrepte cel puţin o parte din bugetul alocat pentru responsabilitate socială mai degrabă către crearea de afaceri sociale decât către cauze caritabile, spre care se îndreaptă, de regulă, aceşti bani. Din punctul de vedere al impactului social, aceasta ar reprezenta o utilizare mai productivă a bugetelor respective. Motivul este acela că afacerile sociale au un avantaj important asupra modelului tradiţional al filantropiei corporative: de vreme ce întreprinderile sociale se străduiesc să fie sustenabile financiar, banii investiţii în acestea pot genera beneficii pentru societate timp de câţiva ani sau chiar câteva decenii. Dimpotrivă, sumele acordate programelor caritabile sunt adesea cheltuite în câteva luni, beneficiile sociale, oricât de mari, fiind totuşi limitate.
Consideram că în timp, pe măsură ce tot mai mulţi oameni vor fi conştienţi de forţa afacerilor sociale, din ce în ce mai mulţi manageri ai fondurilor CSR vor căuta afacerile sociale promiţătoare şi se vor oferi să le sprijine financiar”
In acest sens ne-am propus sa asiguram conexiunea dintre intreprinderile sociale (fie si in faza de proiect) si companiile (care doresc sa devina) cu adevarat responsabile social. Aici acestea vor avea sanse sa gaseasca partenerul ideal si sa beneficieze de asistenta profesionista pentru a face aceste parteneriate functionale prin intermediul afacerilor sociale.
FDES face parte din mai multe retele de profil -Reţeaua Întreprinderilor Sociale din Craiova, Reţeaua de Suport pentru Economia Socială, Grupul Regional pentru Promovarea și Dezvoltarea Antreprenoriatului Social în Oltenia, Reţeaua pentru Incluziune Socială, Reţeaua pentru Dezvoltarea Economiei Sociale în România- si are relatii foarte apropiate cu Bursa Romana de Afaceri, cu Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania si cu Clubul Rotary Ambasador.