De første delebiler startede i Schweiz i midten af 1940'erne og var en god måde at dele de få ressourcer der var til rådighed, på grund af krigens begrænsninger.
I dag har landet et meget veludbygget delebilssystem der bl.a. indebærer samarbejdsaftaler med kollektive transportselskaber og et meget udbredt netværk af delebiler over hele landet.
Der er efterhånden delebilsordninger over hele verden. I Danmark findes der delebilsforeninger flere steder i Hovedstadsområdet og i Århus og Silkeborg.
Privatøkonomisk giver delebilsidéen specielt mening i et land som Danmark med nogle af verdens højeste statsafgifter for bilejerskab.
Samfundsøkonomisk er delebilsidéen også en god løsning,fordi den er med til at mindske trafikken og forbedre miljøet.
De danske delebilsforeningers størrelse varierer meget. Nogle foreninger består af fire til fem familier der er fælles om en bil, hvorimod andre foreninger består af over 600 medlemmer, der råder over mere end 50 biler, som f.eks. Københavns Delebiler.
Det er Københavns Delebilers målsætning at der skabes et tæt samarbejde på tværs af delebilsforeningerne i Danmark.
På den måde kan vi reducere de samlede omkostninger og være fælles om at dele vores erfaringer. Vi kan også være fælles om at påvirke politikerne til at vedtage tiltag der vil forbedre vilkårene for delebilismen.