Marianne Levinsen Landskab ApS arbejder poetisk og visionært med landskabsarkitektur og byplanopgaver.
Enhver landskabsopgave udspringer af et særligt behov: ønsker om fornyelser, krav til forbedringer og drømme om forvandlinger. Et hvert projekt er en ny historie, som kalder på vores engagement i at tænke i rum og sammenhænge, stof og struktur, fra stor skala til detaljering. Stedets betingelser, arbejdet med terrænnet, vandet, jorden og plantematerialet som hovedaktører, er et naturligt vilkår for vores virke - med inddragelse af bygherrer og brugere som en inspirerende del af processen.
Det er tegnestuens målsætning at skabe udtryksfulde arkitektoniske helhedsløsninger i dialog mellem bygning og landskab med fokus på kroppens skala og brugernes relation til det givne rum. Tegnestuens opgaver spænder fra byudviklingsopgaver, jernbaner, landskabs- og bebyggelsesplaner, fængsler, hospitaler, byrum og parker til lege- og aktivitetspladser for børn, private haver samt design af byrumsinventar. Tegnestuen lægger vægt på et højt fagligt kvalitetsniveau for projektering og gennemføring af anlægsopgaver i en tæt dialog med bygherren og andre samarbejdspartnere.
Af udvalgte referenceprojekter kan nævnes Gårdrummet til Tietgen kollegiet, Kilen CBS, (Copenhagen Business School ), udearealerne til Navitas Park, helhedsplan for Diakonissestiftelsen, Det nye Statsfængsel på Falster, Cykelbro ved Fisketorvet, Brønshøj Skole, Kokkedal ældre- og plejecenter, udearealer og træningshaver til Glostrup Neurohospital, klimatilpasning af Lindevangsparken og Sløjfen på Frederiksberg og Minnespladsen i Trondheim for 22.juli hændelserne i samarbejde med billedkunstner Anders Krüger.
I lighed med de arkitektoniske, funktionelle og æstetiske aspekter i opgaverne, er bæredygtighed et grundlæggende tema i enhver opgave som vi beskæftiger os med. Tegnestuen har særligt en del erfaring med klimatilpasningsopgaver i relation til udvikling af nye byrum.