We zien het als onze missie om samen met anderen duurzame installaties te realiseren voor een fossielvrij Nederland in 2050. En liefst nog eerder. Dit doen we met de beste mensen en de beste technieken.
Bij Kersten Techniek werken rond de 200 mensen die samen elke dag werken aan onze duurzame missie. Dat werk doen ze nooit alleen, maar altijd in samenwerking.
De visie van Kersten Techniek is dat een fossielvrije toekomst draait om grootschalige elektrificatie en warmtetransitie. Voor elektrificatie moeten zonnepanelen, windmolens en laadpalen op het net aangesloten worden, en congestie worden opgelost. En voor de warmtetransitie is de bouw van complexe duurzame installaties nodig met aanvullend de monitoring van energieprestaties. Dit kan niet zonder hoogwaardige technische kennis op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde en technisch beheer.
De technologie is er, het komt nu aan op actie. Wij zijn van het type doeners, die anderen graag meenemen in het proces van CO2-reductie. Wij weten hoe het moet en hoe het kan zonder veel overlast. Ofwel: wij zorgen dat alles zo veel mogelijk blijft functioneren. Doordat we gebruikmaken van BIM-ontwerp, slimme engineering en prefabricage versnellen we ook nog eens het installatieproces. Kersten Techniek richt zich op de collectieve oplossingen en kiest waar mogelijk voor een hoger spanningsniveau. Dit doen we om vermogensverliezen te beperken en zo materiaalinvesteringen te verlagen.
De energietransitie is een groot maatschappelijk thema met de drie segmenten elektrificatie, warmtetransitie en technisch beheer. De installateur heeft een spilfunctie in die drie segmenten. Er is binnen Kersten Techniek een belangrijke rol weggelegd voor R&D. Een noodzakelijke stap voor het vinden van een antwoord op het congestievraagstuk en de versnelling van de energietransitie.
Samen. Energie. Transitie
Renewable Energy Power Generation, Installatietechniek, Bedrijf en professionele diensten, Airconditioning, Onroerend goed en wonen, Loodgieters en rioolreiniging, Metaal en metaalwaren, Werktuigbouwkunde