Neuroliitto toimii MS-tautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastavien ja heidän läheistensä hyväksi, ja edistää heille tärkeitä asioita yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja soveltamiskäytännöissä. Liitto myös tuottaa palveluita kuten kuntoutusta, asumispalveluita ja neuvontapalveluita.
Neuroliitolla on 25 jäsenyhdistystä. Liiton vuosibudjetti on noin 18 M€, ja liiton palveluksessa työskentelee noin 300 eri alojen asiantuntijaa. Vuoden 2014 loppuun asti liitto toimi nimellä Suomen MS-liitto.
Järjestötoiminta ja -palvelut
Neuroliitto tarjoaa ammattilaisten antamaa ohjausta ja neuvontaa sairastuneille ja heidän läheisilleen, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä muille tiedon tarpeessa oleville. Ohjauksella ja neuvonnalla tuetaan myös jäsenyhdistyksiä ja kerhoja, joille tarjotaan myös erilaisia koulutuksia, taloudellista tukea ja jäsenrekisteripalveluita.
Vaikuttamistyöllä ja viestinnällä Neuroliitto pyrkii vähentämään sairastuneiden arjen haasteita sekä edistämään neurologisten sairauksien tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Keinoina ovat mm. lausunnot ministeriöille ja muille päättäville elimille sekä sairauksista tiedottaminen.
Asumispalvelut
Ympärivuorokautisen avun tarpeessa oleville, neurologista sairautta sairastaville henkilöille Neuroliitolla on kolme palvelutaloa: Merenpisara Helsingissä, Pihapihlaja Seinäjoella ja Satakieli Lappeenrannassa.
Palvelutalot järjestävät palveluasumisen lisäksi asumisvalmennusta, toimintaterapiaa sekä muita asumiseen ja kuntoutukseen liittyviä palveluja.
Kuntoutuspalvelut
Neuroliitto toteuttaa sopeutumisvalmennusta ja kuntoutusta laitosmuotoisesti Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa. Neuroliitolla on lisäksi avomuotoista kuntoutusta sekä alueellisia kursseja eri puolilla Suomea. Neuropiste Helsinki tarjoaa sekä yksilöllistä avokuntoutusta että ryhmäterapiaa pääkaupunkiseudulla. Lisäksi Palvelutalo Satakielessä tarjotaan yksilöllistä ja ryhmämuotoista toiminta- sekä monimuototerapiaa.