I 2012 traf vi i IKU et strategisk valg. Vi flyttede fokus fra kontaktforløb og myndighedsopgaver til kortere, mere intensive og mere effektskabende indsatser, hvor fokus er på at skabe job til den enkelte, fremfor for at sætte hakker i et skema.
Vi vil være kendt som Jobrådgiver, i stedet for anden aktør. Og vi vil være kendt som det mest virksomhedsrettede firma i vores branche, både målt på vores rådgivning og i vores indsatser.
En jobrådgiver har spurgt sig selv, hvornår nogen kommer i job? Næsten uden undtagelser er svaret ”I hvert fald ikke før en arbejdsgiver finder på at tilbyde dem ét!”.
Derfor handler vores rådgivning om at tale mere (og bedre) med arbejdsgivere: At forstå arbejdsgivere bedre, fordi du har talt med dem.
IKU har eksisteret siden 1987 og har altid haft et klart fokus: At hjælpe mennesker videre mod deres næste job. De første mange år gjorde vi det gennem Outplacement; professionel rådgivning til opsagte medarbejdere.
Fra 2004 til 2012 gennemførte også IKU kontaktforløb (samtaler med fokus på kontrol og aktivering) for landets jobcentre.
På baggrund af vores erfaringer fra de opgaver, satte vi ord på vores nye perspektiv og udviklede de redskaber, som i dag gør at vi kan hjælpe mennesker mod job hurtigere end ellers.
Et perspektiv er en kombination af værdier, et teoretisk og empirisk grundlag og praktisk arbejde. Hos IKU lægger vi ikke skjul på nogle af delene.
IKUs rådgivning bygger på den amerikanske Happenstance Learning Theory (HLT), der er udviklet i flere omgange af forskeren John. D. Krumboltz fra Stanford University. HLT bygger på fire principper, der tilsammen betoner, at god rådgivning virker udover rådgivningsseancen.
Du kan læse mere om vores tilgang og metoder på vores hjemmeside:
www.institutuforkarriereudvikling.dk