Yardıma ihtiyacı olan herkesle dayanışma içinde
In solidarity with all those in need of a helping hand
Türkiye’de göç alanında çalışan en köklü ve en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak bugün iki binden fazla çalışanımızla 27 ilde 52 ofisle dil, din, cinsiyet, ırk ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin hizmet sunuyor, Atina ve Brüksel temsilcilikleriyle çeyrek asrı aşan deneyimimizi uluslararası ölçekte sürdürüyoruz.
Ne yapıyoruz?
Kamu kurumları, yerel yönetimler, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler’e bağlı ajanslar, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile uzun soluklu ve bütüncül iş birlikleri kurarak ihtiyaç sahiplerinin hak ve hizmetlere erişimleri, koruma ihtiyaçlarının karşılanması, geçim kaynaklarına erişimlerinin desteklenmesi ve sosyal uyumun geliştirilmesi için çalışıyoruz.
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri operasyon sonrasında mültecilerin ihtiyaçlarını tespit etmek, göç alanındaki saha deneyimini bölgede faaliyet gösteren kurumlara aktarmak ve iş birliği olanakları geliştirmek amacıyla Ukrayna-Polonya sınırında çalışmalara başladık. Ukrayna’dan kitleler halinde ayrılan mültecilere destek olmak için yerel otoriteler, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaya devam ediyoruz.
SGDD-ASAM Afet ve Acil Durum Müdahale Birimini kurduk
Afet ve acil durumlardaki çalışmalarımızı İzmir depremi, Edirne ve çevresinde yaşanan kitlesel göç hareketi, Marmaris yangını ve Kastamonu sel felaketi süreçleri ile birlikte kurumsal önceliklerimiz arasına alarak SGDD-ASAM Afet ve Acil Durum Müdahale Birimini kurduk. Birim bünyesinde yer alan SGDD-ASAM Köpekli Arama Kurtarma Ekibi Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye ulaşarak enkazdan onlarca kişinin kurtarılmasını sağladı. Deprem bölgesinde 700’den fazla SGDD-ASAM personeli insani yardım faaliyetlerinde görev aldı.