Wij vergroten de verbinding en het vertrouwen binnen teams door onder andere gedragsvoorkeuren en talenten in beeld te brengen om zo effectiever het gezamenlijke doel te bereiken.
Communicatie, eigenaarschap, ondernemerschap en innovatie worden zo naar een hoger niveau getild.
Hoe doen we dat?
Na inventarisatie van de situatie van het team en/of de organisatie en de gewenste resultaten stellen we een traject samen. Trajecten kunnen starten vanaf één of twee dagen, maar al naar gelang de vraag kunnen ze langer, denk aan cultuurverandering.
Door gedragsvoorkeuren in kaart te brengen ontstaat onmiddellijk het inzicht wat er speelt binnen een team, wat men doet en waarom men dat doet. Van hieruit kan een andere manier van samenwerken worden ingezet.
Dit bewustzijn zorgt ervoor dat teamleden meer ontspannen met elkaar om kunnen gaan. Hier komt door inzicht in de verschillen de dialoog op gang. Dit is altijd het startpunt van onze teamdagen, vanuit dit inzicht wordt veel bereikt. Daardoor is het makkelijker om hindernissen te nemen en constructieve conflicten aan te gaan waardoor meer commitment/eigenaarschap ontstaat. Van daaruit kunnen heldere afspraken gemaakt worden om gezamenlijke doelen te bereiken.
Managers en teamleden creëren zo een innovatieve leeromgeving, waarin verbinding, vertrouwen, talenten en het doel centraal staan. Deze omgeving motiveert de teamleden om eigenaarschap en actie te nemen. Dat is wat wij duurzame ontwikkeling noemen.
Indien het om cultuurverandering binnen een organisatie gaat werken we het liefst “van boven naar beneden”, door dezelfde aanvliegroute te nemen en doordat dezelfde modellen gebruikt worden ontstaat een universele taal, dit vergemakkelijkt de integratie van het geleerde.
Resultaat van een traject:
• Meer onderlinge verbinding en vertrouwen
• Doelen worden makkelijker behaald
• Werken vanuit persoonlijke drijfveren
• Meer plezier en resultaat
• Minder ziekteverzuim