Ons hoofddoel is om zoveel mogelijk middelbare scholieren te leren reanimeren. Daarvoor gaan wij op bezoek bij scholen om ze in een korte les de belangrijkste vaardigheden bij te brengen. Natuurlijk zou eigenlijk iedereen in Nederland moeten kunnen reanimeren. Daarom kan iedereen zich bij ons aanmelden voor een reanimatiecursus. Ten slotte houden we onszelf bezig met allerlei andere lokale en landelijke activiteiten op het gebied van reanimatie. Hiermee hopen we de aandacht voor reanimatie te vergroten. Met name het belang van reanimatieles op school willen we onderstrepen. Dit alles doen we zonder winstoogmerk.
Scholieren zijn onze doelgroep, omdat ze de vaardigheden gemakkelijk aanleren. Daarnaast blijft een jong geleerde vaardigheid het best hangen. Door bij scholieren te beginnen, kan straks een hele generatie reanimeren. Ten slotte is het praktische reanimatie-onderwijs een nuttige aanvulling op het theoretische onderwijs op middelbare scholen. Hierbij vormen aandacht voor gezondheidszorg en reflectie op het levenseinde nog een bijkomende meerwaarde. Zie ons beleidsplan op de website voor een wetenschappelijke onderbouwing.
Taskforce QRS (Qualitative Resuscitation by Students) bestaat bijna uitsluitend uit studenten. Dit zijn voornamelijk studenten geneeskunde. Uiteraard krijgen we hierbij in alle steden veel ondersteuning van hoogleraren en andere experts. Het idee om een project op te zetten waarbij medische studenten reanimatielessen geven aan middelbare scholieren is in 2004 in Maastricht ontstaan. Inmiddels wordt jaarlijks meer dan 15.000 leerlingen geleerd hoe te reanimeren door zeven actieve stichtingen van Taskforce QRS in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.
Wil je reanimatielessen op je school of wil je als particulier een cursus volgen? Om onze zelfstandige lokale organisaties te bereiken klik je op de "contactknop" bovenaan deze pagina.