In 2007 werd de Sociaal Domein Academie opgericht. Toen nog onder de naam Wmo Academie. De laatste jaren hebben wij met veel succes ontwikkelingstrajecten vormgegeven en gerealiseerd bij verschillende gemeenten.
Het sociaal domein is nog altijd volop in beweging. Adequate kennis van wet- en regelgeving, kennis van doelgroepen en participatieaanbod blijven natuurlijk belangrijk voor een gedegen indicatiestelling en advisering. Maar om in een ‘goed gesprek’ met de burger draagvlak te creëren voor bijvoorbeeld de implicaties van gewijzigd beleid, zijn andere competenties doorslaggevend: In dat licht draait indicatiestelling naast goede en gedegen kennis, vandaag de dag vooral om vaardigheden op het vlak van doelgerichtheid, motivatie en conceptueel denken.
Wij onderscheiden ons onder meer door een innovatieve visie op het ontwikkelen en versterken van juist die competenties. Daarbij prikkelen wij binnen ieder ontwikkelingstraject de intrinsieke drijfveren van deelnemers voor duurzame ontplooiing van de eigen vaardigheden. Bij onze opdrachtgevers leidt deze aanpak bijna zonder uitzondering tot rendementsverbetering en ‘return on investment’.
Naast optimaal rendement en discretie, zijn comfort en effectiviteit de belangrijkste kenmerken van het Blended Learning-aanbod. De gekozen vorm en inhoud zijn altijd maatwerk en afhankelijk van vraagstelling, uitgangsniveau en gewenste eindtermen.