Diep geworteld in het DNA van Gedachtegoed zit de wens duurzaam vastgoed te (her)ontwikkelen. Duurzaam omdat de ontwikkeling over tientallen jaren nog steeds als een aanwinst voor de buurt moet worden gezien. Maar ook duurzaam door zo min mogelijk belastend te zijn voor de wereld om ons heen. Door te werken middels het cradle-to-cradle principe, de CO2-uitstoot te reduceren en een kleinere ecologische footprint na te streven.
In (her)ontwikkelingstrajecten neemt Gedachtegoed de regie, werkt autonoom en levert maatwerk met een focus op duurzaam, maatschappelijk en financieel rendement. Een (her)ontwikkeling is volgens Gedachtegoed geslaagd als het winstgevend is, de omgeving versterkt, gemeenschap creëert en de ecologische footprint verkleint.
Als 'urbanisator' kijkt Gedachtegoed anders naar de (stedelijke) omgeving. Door te zoeken naar grensverleggende oplossingen die de kanteling in onze samenleving faciliteren. Samen met gebruikers, partners en buurtbewoners bouwen we aan interessante, gezonde en circulaire gebieden.